IMG_0106-1024x764
Fäviken är en restaurang som ligger i Järpen , Sverige. Det har drivits av kocken Magnus Nilsson sedan 2008 Maten serveras på restaurangen är lokaliserad till godsen runt restaurangen, med bara ett fåtal undantag. Fäviken placerades i Världens 50 bästa restauranger 2012 och utsetts till en av de tio bästa restaurangerna i världen från Zagat guide i 2013, På Fäviken är de passionerade i att se på råvaran och ödmjuka inför dess fantastiska möjligheter Jämtland, Tröndelag och framförallt Kallbygden ger dem i deras arbete.

De gör som man alltid gjort på Jämtlands fjällgårdar, följer årstidernas variationer och traditioner. Lever med bygden under sommar och höst, skördar det som växer på deras marker och förädlar dem med metoder som de återupptäckt ur vår rika matlagningstradition eller själva upptäckt i sökandet efter att bevara råvarans unika egenskaper. De bygger också upp förråden inför den mörka årstiden, torkar, saltar, syltar, saftar och syrar.

Efter skörden tar jaktsäsongen vid, en viktig tid då de tar hand om allt det exceptionella som fjällvärlden ger. När vår och sommar återvänder är förråden tomma och Fävikens kretslopp börjar på nytt.